請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

OCC Forum

樓主: 卓文爸爸

2017年度小天使聖誕嘉年華暨AGM週年大會

新手上路

HosonFamily 5位 2日都可以,謝謝
回復

管理員

由於絕大部份家庭也屬意24號, 已預留24號了!

回復

新手上路

occadmin 發表於 2017-9-22 17:12
由於絕大部份家庭也屬意24號, 已預留24號了!

辛苦了!為了我們!為左答謝你,我們一家會將歡樂帶給你^^"
回復

管理員

咁你地幾多人黎呀?
嵐嵐屬於5歲以下小朋友,我地包,不計錢
回復

管理員

乘機再呼籲一下,希望大家多多支持一年一度嘅小天使聖誕嘉年華,因為若果十一月尾之前,唔夠100人,就唔可以係Harbourview度包塲了....又或者每人要比多$50了
回復

管理員

1)明白聖誕節前後大家都好多活動,學校活動、中心活動,我地唔能夠同佢地爭,而且絕大部分都要返工,先唯有揀紅日,今年喜幸可揀24或26,但其實並冇任何附加費

2)聖誕節大時大節,出街食飯又貴又多人,我地就係知道天使家庭都有呢d問題,所以好想為大家係呢d日子也可以狂歡,我地做左好多嘢先可以爭取到咁平

3)現在爭取的價格,已經係慈善價,再加上我地個會也有墊底,酒店自助餐始終有價,就算改早幾日或者改後一星期,也冇可能平到一、二百

4)至於點解一定要揀酒店,其實唔係要威,而係大時大節搵塲地其實好艱難,Harbourview係多年來絶無僅有好支持我地嘅機構,我地又要搞週年大會,要一個咁大嘅塲,包所有設施,仲要四點到十點,其實自己租塲都要幾千蚊,未包飲未包食

5)作為一個認可慈善團體,一年一度週年大會一定要搞,聖誕已經係最齊人,希望用豐富節目作招徠,又有得食又有得玩,若果單搞週年大會,唔敢想像有冇卅人

6)除左自助餐,其實每年嘅禮物、佈置及遊戲也要花好多時間、資源、人力及物力

我地其實已經好盡力,協調各樣嘢,畢竟HKASF成立至今收入不多,又冇資格申請任何funding ,就連今年聖誕嘉年華又搵唔到贊助,我地只好盡力而為,由大家的反應來決定,應唔應該繼續搞!
回復

管理員

其實正價成本超過$500@
我地因應天使家庭人數商議緊收$250-$300@

此外,一如既往,仍然努力緊搵sponsors ,但可惜至今仍未有著落

但若果唔夠100人,Harbourview 就要加loading才可以包塲,變相每人要加$50了

不過,我早前已應承大家,收費絕對唔會貴過$300一位,所以若最終唔夠人,唯有從頭做過,再搵過第二個地方
回復

管理員

若果部分家庭都支持統一收費而又冇其他家庭反對,暫定係咁!

1)現正式公佈每家庭不限報名人數,我㦝請未報名而有打算報名嘅天使家庭為免向隅,盡快報名,額滿即止!

2)由於我地已公開接受報名一段時間了,但仍未達最低人數,現呼籲大家今日起可邀請親朋好友一起參加,不限名額,但先報先得,按目前已報人數,餘額尚有24位,滿額就截止!

希望好快可成團!
回復

管理員

峻僑媽意見

其實我有小小見意想提出,希望大家唔好介意,我們個會本身會員唔多,如果個會唔夠錢,暫時又未揾到sponsors ,咁可唔可以轉個細小小的場地,因為天使家庭的資助係好,但個會要再資助埋親友會唔會吃力呢?
因為我們每個天使家庭人數不一,咁可唔可以資助每個家庭上限人數呢?唔駛個會補貼咁多、咁吃力?
我只係希望內閣的人員唔好咁辛苦!
回復

管理員

Hoson媽的回應

我某些客人都常有捐款。其中有一個客人都試過捐5千蚊sponsor 我們。平時天使活動,如果受外人玩時,佢地都有留意。其實我未問。都係等天使家屬成員,等大家報晒先。我係後援
回復